Home 
 Over(dosis) Loes 
 Jeugdromans 
 Kinderboeken 
 Gedichten 
 Gastenboek 
 Workshops & zo 
 Links 

 

Workshops & zo

 * Lezingen via SSS *

Loes geeft lezingen over het schrijven en haar boeken op basisscholen en middelbare scholen. Ze vertelt openhartig over het schrijfproces en themakeuzes, over haar inspiratiebronnen en over het schrijversvak en alles wat daarbij komt kijken. Ook tijdens de kinderboekenweek is Loes te boeken voor optredens, ze komt dan vaak samen met Jacqueline. Dit jaar hebben ze weer een speciaal kinderboekenweek-programma samengesteld dat illustreren als hoofdthema heeft. De schrijfcursussen voor jongeren, die Loes vanaf april 2010 samen met schrijfvriendin Mariken Jongman geeft, zijn ook te reserveren via SSS.

Voor reserveringen: www.sss.nl

 * WORKSHOP KWAST & INKT *

   (VOOR KINDEREN 7-12 JAAR)

Altijd al willen weten hoe het is om een boek of gedicht te schrijven? Of het saai is of juist spannend? Hoe de personages en het verhaal verzonnen worden en hoe het verhaal in de kaft en het boek in de winkel terecht komt? Loes vertelt er alles over. Jacqueline doet, onder andere, uit de doeken hoe ze de tekeningen maakt bij de verhalen, welke technieken ze toepast en of ze schatrijk wordt van het illustreren. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen: alle geheimen over de beroepen van schrijver en illustrator worden onthuld. Als er genoeg verteld en gevraagd is, wordt het tijd om zelf aan het werk te gaan. Jac maakt samen met de kinderen tekeningen. Die kunnen naar wens ingekleurd of verder afgemaakt worden. Loes maakt daarna samen met de kinderen een gedichtje bij de tekening. Aan het einde van het workshop-uur weten de kinderen (bijna) alles over schrijven, tekenen, gedichten maken en zouden ze zelf een boek, gedichtenbundel of stripverhaal kunnen maken!

Jac en Loes komen op basisscholen, in bibliotheken, jeugdcentra, culturele centra en boekwinkels. Maar ook andere plaatsen zijn natuurlijk mogelijk (als het er maar gezellig is). De prijs voor een workshop is 150 euro per uur voor groepen tot 25 kinderen, exclusief reiskosten.

 * WORKSHOP PEN & PENSEEL *

   (VOOR JONGEREN EN VOLWASSENEN)

Binnen 2 uur leren deelnemers de basis-principes van het schrijven (gedichten of proza) en illustreren van teksten. Loes zal de workshop starten met een bondige theoretische behandeling van het schrijven of dichten. Aansluitend zal Jac een instructie geven over het illustreren. In een korte pauze worden thee en koffie geserveerd (met wat lekkers) en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Na de pauze is het tijd om het geleerde in praktijk te brengen. Loes en Jac zijn steeds aanwezig om de deelnemers met raad & daad bij te staan. Het is het streven dat de workshop een inspirerend en motiverend resultaat heeft en dat het de aanzet vormt tot (verdere) creatieve ontwikkeling.

De workshop 'Pen & Penseel' wordt gegeven in het Arnhemse atelier van Jac en is bestemd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 8 personen. De prijs per deelnemer is 55 euro: dat is voor een workshop van twee uur inclusief koffie/thee (met wat lekkers) en de benodigde materialen. Eventueel en op aanvraag kan een workshop ook 'op locatie' worden gegeven.

Voor meer informatie of reserveringen: info@loeshazelaar.nl 

     * HIGH TEA POETRY *

Deze workshop is een festijn voor lichaam en geest en bestaat uit een twee uur durende poezie-workshop, onderbroken door een half uur High Tea, in de gezellige theeschenkerij Thee of 't Ander in Laag-Keppel. Het eerste uur vertelt Loes over de theorie van het dichten, waarbij ze vooral de vorm zal belichten: wat maakt een tekst tot gedicht en op welke manieren kan een gedicht geschreven worden, wat is de functie en uitwerking van ritme en rijm? Na het theorie-uur verzorgt Mirjam een uitgebreide smaakvolle High Tea, bereid met verse en authentieke ingrediŽnten. Het tweede uur behandelt Loes de inhoud van gedichten: wat is het onderwerp, hoe wordt het door de dichter verwerkt, welke stijlen worden gebruikt? Vervolgens leest ze een aantal gedichten voor ter inspiratie. Daarna gaan de deelnemers zelf een gedicht maken, waarbij Loes hen terzijde staat met tips. De ervaring is inmiddels dat tijdens de High Tea Poetry talenten worden geboren en het plezier in taal wordt (her)ontdekt.

Reserveren is mogelijk via telefoonnummer 06-17447573 of  info@theeoftander.nl Voor meer informatie: www.theeoftander.nl

   * REDACTIE & TEKSTEN *

Op aanvraag schrijft en redigeert Loes Hazelaar zakelijke en creatieve teksten voor opdrachtgevers. Dit kunnen bijvoorbeeld teksten voor websites, vakbladen, huisorganen, speeches, redevoeringen en nieuwsbrieven maar ook persoonlijke teksten zijn. Voor meer informatie: info@loeshazelaar.nl.