Home 
 Over(dosis) Loes 
 Jeugdromans 
 Kinderboeken 
 Gedichten 
 Gastenboek 
 Workshops & zo 
 Links 

 

Kinderboeken

‘De verhalen over de tweeling Yasmin en Yous en hun vrienden zijn geschikt voor lezers vanaf 8 jaar. Yasmin en Yous wonen in een gezin met een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Voordat ik het verhaal schreef, heb ik met veel Marokkaans-Nederlandse kinderen en ouders gesproken. Want ik wilde precies weten hoe het er in zo’n gezin aan toegaat: wat eten ze, hoe vieren ze feest, gaan ze naar de moskee? Ik kwam erachter dat er tussen verschillende culturen veel meer overeenkomsten dan verschillen te ontdekken zijn! Want wij allemaal kunnen om dezelfde dingen lachen en huilen. 'Yasmin's wilde weekje' heb ik met erg veel plezier geschreven, omdat ik weer terugging in de tijd: ik voelde mezelf soms weer 9 en speelde gezellig met Yasmin en Lotta mee! Voor het tweede deel van Yasmin, ben ik op reis geweest naar Marokko. Yasmin en Yous en Lotta beleven hun nieuwe avonturen in Marrakech: een oude Marokkaanse koningsstad. Je komt er zomaar slangenbezweerders, waarzeggers en buikdanseressen tegen op het stadplein. En je kunt er griezelig makkelijk verdwalen in de nauwe steegjes van de oude binnenstad … dat heb ik zelf ook meegemaakt! Het boek 'Leopold Leeuw' speelt zich af in Afrika: dat was voor mij helaas te ver en duur om naar toe te reizen! '
 

 

 

Signeren hoort bij schrijven: het zijn de hartelijke groetjes aan mijn lezers, voor jullie doe ik het!

 

 

‘Bobby en de Geestenjagers’ - het boek bij de prachtige film van Martin Lagestee

Verschenen: februari 2013, uitgeverij Lannoo,1e druk: wat gebeurt er als een meisje en een geest vriendschap sluiten en haar vader geestenjager is? Een spannend en ontroerend avontuur op een prachtig schip: het SS Rotterdam.

Korte inhoud: De vader van Sanne is geestenjager en hij krijgt een belangrijke opdracht: een hotelschip bevrijden van dolende geesten. Sanne raakt bevriend met Bobby, een van de geesten. Dan staat ze voor een dilemma: Bobby beschermen of haar vader helpen?

 

cover Bobby en de geestenjagers - Loes Hazelaar
Hoe word ik astronaut’ – een verhaal boordevol weetjes

Verschenen: oktober 2012, uitgeverij Lannoo,1e druk: hoe voelt het om in een raket te vliegen en wat moet je weten en doen om astronaut te worden? Alles wat je altijd al wilde weten over raketten, sterren, planeten en de ruimte lees je in dit boek! Met prachtige illustraties van Richard Verschraagen.

Korte inhoud: Pluto’s vader heeft een nieuwe baan in een belangrijk ruimtevaartcentrum. Pluto’s nieuwe klasgenoten willen er alles van weten. Behalve pestkop Dirk … hij gelooft Pluto niet. Dan bedenken Pluto en zijn nieuwe vriendin Nova een plan om Dirk een lesje te leren. Maar dat gaat helemaal mis… ze belanden in een raket die op het punt staat te worden gelanceerd. Het aftellen begint … wat nu?

 

Hoe word ik astronaut - Loes Hazelaar
‘De eerste keer verliefd’ – kijk ook op de eigen ‘eerste keer’ website!

Verschenen: mei 2012, uitgeverij Lannoo,1e druk: hoe is het om de eerste keer verliefd te zijn? Is het leuk of juist helemaal niet? Dit boek is meer dan een verhaal: het is een lees-doe-en weetboek over verliefd zijn, met tips en quizjes en … natuurlijk het verhaal van Vita! Met geweldige illustraties van Heleen Brulot.

Korte inhoud: Vita vindt na school een liefdesbriefje op haar tafel in de klas. Er staat geen naam onder, alleen een X. Vanaf dat moment is niets meer hetzelfde … is het een grap of is er echt iemand verliefd op haar? Vita, haar beste vriendin Wietse en Poets (de meest eigenwijze hond van de wereld) gaan op zoek naar X. Zullen ze X ontmaskeren?

 

‘Hip en Pip op stap met Rat’ – het vervolg op ‘Hip en Pip’ !

Verschenen: oktober 2011, uitgeverij Lannoo,1e druk: Hip en Pip gaan met Eef naar de stad. Ze blijven er een nachtje logeren. Het wordt spannender dan ze ooit hadden gedacht! Ook dit deel is weer prachtig ge´llustreerd door Richard Verschraagen. Een grappig verhaal voor eerste lezers.

Korte inhoud: Eef neemt Hip en Pip mee op reis naar de stad. Ze zien er van alles en ontmoeten er een stoere rat die op een woonboot leeft. Hij doet of hij hun beste vriend is, maar is dat wel zo? Als Rat midden in de nacht op bezoek komt in hun hotel, weet Hip het zeker: Rat is niet aardig! Of toch wel?

 

Hip en Pip op stap met Rat
Hip en Pip’ – voor beginnende lezers (ook vertaald in het Duits)

Verschenen: oktober 2010, uitgeverij Lannoo,1e druk: Hip woont bij Eef. Maar dan komt Pip de pup bij hen wonen. Hip vindt er niks aan … Pip moet weg! Maar hoe? Met sfeervolle illustraties van Richard Verschraagen.

Korte inhoud: Hip en zijn vrouwtje Eef zijn gelukkig samen. Maar dan komt Pip in huis. Ze is klein en jong en nieuw. En Hip is oud. Moet hij nu weg? Nee, niks ervan! Pip moet weg … maar hoe krijgt Hip dat voor elkaar?

 

'Leopold Leeuw'

Verschenen: september 2009, uitgeverij Terra Lannoo, 1e druk: een humorvol boek met prachtige illustraties van Nanne Meulendijks. Dit boek is geschikt voor lezers vanaf 8 jaar en kan ook als voorleesboek gebruikt worden voor jongere kinderen.

Korte inhoud: Leeuwenkoning Leopold is de koning van de dieren. Hij denkt dat hij geen goede koning is omdat hij de staatszaken niet kan onthouden. Maar hij leert dat hij door te luisteren naar zijn verstand en hart, vanzelf al een goede koning is!

 

‘Yasmin’s wilde weekje’

Yasmin was getipt op de leesadvieslijst van de kinderjury en is nu ook genomineerd voor de kinderboekwinkelprijs 2007!

Verschenen: oktober 2006, uitgeverij TerraLannoo, 1e druk: een vrolijk verhaal over een multicultureel gezin.

Korte inhoud: De ouders van de tweeling Yasmin en Yous gaan een weekje op familiebezoek in Marokko. Hun ouderwetse, maar lieve, Marokkaanse oom en tante uit Utrecht komen oppassen. Tot zover nog weinig aan de hand. Maar ook Kader en tante Zohra nemen hun zoon Salim mee en dat maakt het weekje een stuk spannender, maar vooral vervelender! Salim is geen lieverdje, integendeel. Terwijl Yasmin en haar beste vriendin Lotta allerlei diervriendelijke acties op touw zetten, proberen Salim en Yous, die inmiddels flink is opgestookt, de boel te saboteren.

Cover ‘Yasmin’s wilde weekje’

'Yasmin's rare reisje'

Verschenen: september 2007, uitgeverij TerraLannoo, 1e druk: het tweede deel over Yasmin, Yous en Lotta!

Korte inhoud: Yasmin, Yous en Lotta gaan op reis naar Marokko. Ze zijn uitgenodigd op een groot familiefeest in de oude koningsstad Marrakech. Het wordt een avontuur om nooit te vergeten. Ze ontmoeten de geheimzinnige Omar en met hun nieuwe vriendje Daan gaan ze op onderzoek uit. Tijdens hun speurtocht verdwalen ze in de nauwe straatjes van de oude binnenstad. Boze agenten, boeven en een brutale geit: in Marrakech maken ze in een paar dagen meer mee dan thuis in een jaar!