Home 
 Over(dosis) Loes 
 Jeugdromans 
 Kinderboeken 
 Gedichten 
 Gastenboek 
 Workshops & zo 
 Links 

 

Jeugdromans

‘Als ik een onderwerp kies voor een jeugdroman, ga ik eerst heel goed om me heen kijken, luisteren en praten. Ik hou de kranten en actualiteit bij, ga naar middelbare scholen en kijk op internet. Het liefst gebruik ik klassieke onderwerpen in een actueel jasje: die zijn aansprekend en hebben een soort eeuwigheidgehalte. In ‘Een overdosis liefs’ nam ik een obsessieve liefde als hoofdonderwerp. In 'Een overdosis ik' komen vooral het bepalen van grenzen en opkomen voor jezelf aan de orde.'Een overdosis drama' gaat onder meer over comadrinken en hoe schijn kan bedriegen. In 'Een overdosis girlpower' heeft een meidengang de hoofdrol. Als ik het onderwerp eenmaal bepaald heb, ga ik onderzoek doen. Ik praat met de politie, jongeren, deskundigen enzovoort. Omdat ik realistische verhalen schrijf, moeten de feiten wel kloppen, vind ik. Zodra ik genoeg weet naar mijn zin, probeer ik het verhaal zó te schrijven dat het zowel mooi als spannend en verrassend is. Het zou, vind ik, de lezer ook ‘wijzer’ mogen maken. Schrijven doet me wel eens denken aan het maken van een film. Ik zie de personages en omgeving vaak zo scherp voor me, dat het is alsof ik achter een camera sta. Terwijl de camera loopt, regisseer ik de film. Daarom is het schrijven voor mij eigenlijk net zo spannend als het lezen voor jullie! Als ik de eerste versie van het verhaal af heb, volgt het schaven en herschrijven. Meestal ben ik na vijf versies tevreden. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en ieder volgend boek beter maken. Dat ben ik verplicht aan mezelf en aan jullie, de lezers. Ik schrijf vooral omdat ik dat (bijna) het fijnste vind dat er bestaat.’

 


 


Signeren tijdens de presentatie van ‘Een overdosis liefs’

 
'Een overdosis Xtreem'

Verschenen: oktober 2011, uitgeverij Lannoo,1e druk: wanneer wordt winnen een obsessie?

Korte inhoud: Bella wordt naar een internaat gestuurd omdat haar vader in het buitenland gaat werken. Daar leert ze Aura kennen, die fanatiek sport. Bella zelf kan ook goed hardlopen. Als er een belangrijk toernooi wordt gehouden, willen ze allebei winnen. Aura gaat tot het uiterste maar Bella gaat nog verder: ze slaat een levensgevaarlijk pad in.

 

 

Een overdosis Xtreem - Loes Hazelaar
'Bluf'

Verschenen: mei 2011, uitgeverij House of Books,1e druk: wat begint als een swingende studiereis eindigt in een nachtmerrie.

Korte inhoud: Tess is tweedejaars student aan de theateracademie. Samen met haar excentrieke klasgenoot Ruben gaat ze een week op studiereis naar Londen: hoe cool is dat! Tess kan goed overweg met de zoon van hun gastgezin: Max. De geweldige week eindigt dramatisch in een nachtclub. Eenmaal thuis begint de nachtmerrie pas echt. Tess en Ruben worden bedreigd en achtervolgd. Langzaam maar zeker leert Tess de schokkende waarheid kennen.

Bluf - Loes Hazelaar
'Een overdosis girlpower'

Verschenen: maart 2010, uitgeverij LannooMeulenhoff,1e druk: een geweldadige meidengang veroorzaakt onrust en Kiki moet beslissen: meedoen of afhaken?

Korte inhoud: Kiki komt nieuw op het Sauruscollege. Haar leven lijkt perfect: ze maakt direct vriendinnen en ontmoet haar droomprins Domien. Gaandeweg ontdekt Kiki dat haar nieuwe vriendinnen zich bezig houden met duistere zaakjes: afpersing, chantage en geweld. Laat Kiki zich meeslepen of kiest ze haar eigen weg? Kan ze de groepsdruk weerstaan of bezwijkt ze onder de dwang?

 

Een overdosis girlpower - Loes Hazelaar
'Een overdosis drama’

Verschenen: juni 2008, uitgeverij Terra Lannoo, 1e druk: Felix en zijn zus Sofie zijn een lang weekend voor het eerst alleen thuis en Sofie blijkt haar broer niet te kennen: wat is waar en wat is gelogen? Schijn bedriegt.

Korte inhoud: Wat voor Felix begint als een spannend spel mondt uit in een gevaarlijke wedloop. Zijn zus Sofie raakt er tegen haar zin bij betrokken. Ze is dol op acteren en droomt ervan ontdekt te worden. De domme acties van Felix dreigen volledig uit de hand te lopen. Drinkmarathons, quickpicken, leugens en bedrog: wat is echt en wat is schijn? Drama speelt zich niet alleen op het toneel af, maar ook in haar eigen leven, ontdekt Sofie. Doorziet ze de dubbele bodems en is Felix nog te redden?

 

Cover 'Een overdosis drama' - Loes Hazelaar

'Een overdosis ik’

Verschenen: mei 2007, uitgeverij Terra Lannoo, 2e druk: drie dikke vriendinnen ervaren dat soms 'een overdosis ik' nodig is om jezelf te kunnen zijn.Dit boek is het tweede deel in de overdosis-reeks en nu verkrijgbaar in de boekwinkels.

Korte inhoud: Wat zijn je grenzen als je smoorverliefd bent: blijf je bij jezelf of ga je (te) ver? Saar, Ezra en Liz zijn drie vriendinnen. Saar is nog nooit verliefd geweest, Ezra is het altijd en Liz is voor het eerst tot over haar oren verliefd. Ze vraagt zich af hoe ver ze zal gaan met haar vriend Sam: all the way? De dag nadat ze een maand verkering hebben, verdwijnt Liz spoorloos. Sam zwijgt in alle talen. Saar en Ezra gaan op zoek naar hun vermiste vriendin. Liz stuit op verzwegen geheimen en Saar en Ezra hebben hun handen vol aan Sam. Die is veel gevaarlijk dan ze hadden kunnen vermoeden ...

 

Cover 'Een overdosis ik'

‘Een overdosis liefs’

Won de Debuutprijs Jonge Jury 2008

Verschenen: maart 2006, uitgeverij Terra Lannoo, 4e druk: een spannend en realistisch verhaal over zes jongeren.

Korte inhoud: Waar eindigt liefde en begint obsessie? Ramon is waanzinnig verliefd op Kyra. Maar ze heeft het om een goede reden uitgemaakt en wil niets meer van hem weten. Hij is desondanks vastbesloten haar terug te krijgen. Als hij schokkend nieuws krijgt, slaan bij hem de stoppen door. Ramons verliefdheid wordt een obsessie. Kyra en haar vriendin Marieke worden zwaar op de proef gesteld. Maar dankzij Kyra leert Marieke ook Joey kennen en met hem ervaart ze dat verliefdheid ook prachtig is. ‘Een overdosis liefs’ verhaalt over de belevenissen van zes verschillende jongeren en over verliefdheid: het plezier en de spanning die erbij horen, maar ook over de donkere en ingewikkelde kanten ervan.

 

Cover 'Een overdosis liefs’